Cusătura penisului


BXO poate sa apara oriunde in corp, dar daca boala afecteaza preputul ar putea sa faca deschiderea preputului sa arate sclerotica, tare, alba si sa faca retractia aproape imposibila. BXO este de obicei nedureroasa si progreseaza lent.

cusătura penisului erecția dimineața la bărbați cauzează

De multe ori se vindeca spontan la pubertate. Pentru un dermatolog experimentat, nu exista nici un dubiu cand are de-a face cusătura penisului BXO, dar diagnosticul trebuie confirmat de o biopsie.

BXO poate aproape totdeauna sa fie tratata cu succes cu o crema cu corticosteriozi, tratament cu laser carbon dioxid… Circumcizia va fi luata in consideratie cand celelalte metode terapeutice au esuat.

Argumente impotriva circumciziei De cele mai multe ori circumcizia s-a efectuat fara o identificare prealabila a riscurilor pe care aceasta sfoară și erecție implica.

Circumcizia la băieți

Povara deciziei cade pe umerii chirurgului. Dovezile medicale au facut ca aceasta operatie sa nu-si gaseasca un suport stiintific. InSocietatea Americana a Cancerului a declarat fara drept de apel ca circumcizia nu ar trebui efectuata in scopul prevenirii cancerului penian, incidenta bolii fiind scazuta si rezultatele studiilor neconcludente. Excizia tesutului afectat de BXO poate capata valente terapeutice doar la pubertate si numai cand afectiunea nu prezinta tendinte la vindecare spontana.

De ce se realizează circumcizia la bărbați Motive medicale La bărbați, circumcizia este cel mai frecvent efectuată atunci când preputul este strâns și nu se trage înapoi retractarecare este cunoscută sub numele de fimoză. Cusătura penisului sunt preferate tratamente alternative, cum ar fi steroizii topici. La bărbați, circumcizia este uneori considerată o posibilă opțiune de tratament pentru următoarele afecțiuni : Fimoza : este locul în care prepuțul este prea strâns pentru a fi tras înapoi peste capul penisului. Acest lucru poate provoca uneori durere atunci când penisul este erect și, în cazuri rare,urinarea poate fi dificilă. Balanita : este afecțiunea în care prepuțul și capul penisului se inflamează și se infectează.

In consecinta, nici o asociatie nationala si internationala din lumea moderna si industrializata nu va recomanda circumcizia ca operatie de rutina. In martie Academia Americana de Pediatrie AAP a ajuns la concluzia ca datele sunt insuficiente pentru a recomanda circumcizia de rutina, mai ales ca recent AAP a esuat in tentativa de a arata ca circumcizia aduce beneficii mai mari decat complicatiile si efectele negative ale interventiei.

Afirmatia apare ca un raspuns la articolele promovatoare publicate si a faptului ca acestea amplifica avantajele cusătura penisului fara a mentiona riscurile si ireversibilitatea ei.

AAP a concluzionat ca nu exista un motiv suficient de intemeiat pentru un parinte ca sa consimta efectuarea circumcizarea propriului sau copil nici religios, nici cultural, nici traditional. Exista cu siguranta dovezi contra cusătura penisului interventiei si datele adunate contraindica procedura.

Se incalca toate cele patru principii etice prin practicarea circumciziei: al autonomiei prin afectarea integritatii corporale, al binefacerii prin omisiunea voita a considerarii riscurilor la care sunt supusi indivizii, al nonvatamarii prin traume psihologice rezultand in mutenie cusătura penisului unui organ cu rol important in actul sexual, pierderea unui organ de simtal justitiei prin faptul ca in cazul nou-nascutului el e cel care suporta si riscurile si beneficiile interventiei.

Dezavantajele circumciziei constau in modificarile comportamentale si riscurile medicale, deloc neglijabile, la care e supus pacientul prin interventia chirurgicala. Drepturile copilului Initial, circumcizia masculina a scapat cenzurii.

Totusi, in ciuda continuei reduceri, in ultimii ani, sute de baieti sanatosi au fost circumcisi anual in Australia.

Creste glandului penisului

Statisticile indica in perioada   plati in valoare de aproximativ In timp ce e rara in Scandinavia si Europa, circumcizia e frecventa in America de Nord. Consimtamantul informat Cusătura penisului copiilor efectuata fara dovezi clinice merita tot atata importanta etica cat si un act nonterapeutic de cercetare.

cusătura penisului prelungirea actului sexual și creșterea erecției

Pana in prezent a detinut cel mai scazut standard etic. Implicit, cusătura penisului toate privatiunile unui status egal pentru copii, un loc aparte il detine ideea ca un adult poate substitui judecata unui minor intrucat acesta urmareste obtinerea celui mai bun interes pentru copil si este mai calificat decat copilul sa ia o decizie in interesul acestuia.

Exceptiile de la regula sunt suficient de comune pentru a provoca ingrijorare din punct de vedere al paternalismului aplicat la interventiile terapeutice cat si la cele experimentale. Un parinte care initiaza o modificare comportamentala pentru copilul sau ce prezinta incontineta urinara ar putea cauta indepartarea propriei sale iritari si ar putea avea dificultati in stabilirea raportului risc-beneficiu a programului comportamental si mai avantajos pentru copil decat persistenta simptomului?

Creșterea glandului penisului

Trebuie tinut seama si de urmatoarele: copilul nu e un simplu adult in miniatura, leziunile fizice care ar parea banale in cazul adultului precum leziuni ale penisului ar putea deveni de mare importanta cand survin precoce in procesul de dezvoltare, evenimentele care ar putea avea importanta psihologica redusa pentru un adult o scurta spitalizare sau repetate punctii venoasepot avea un efect daunator imens asupra sanatatii psihice a copilului.

Este inacceptabil consimtamantul informat dat de un minor si niciodata obtinut de la un nou-nascut. In cazul interventiilor terapeutice in studiu ce au ca scop final obtinerea unui beneficiu incontestabil de catre copil, parintii pot consimti la actul terapeutic. Acest lucru nu inseamna implicit ca acest consimtamant se aplica in orice situatie si cusătura penisului ca el intruneste conditii satisfacatoare. In unele cazuri parintii sunt pusi in situatia de a consimti la actul terapeutic in speranta vindecarii copilului aflat intr-o stare terminala.

In cazul Bonner v. Moran a fost necesar consimtamantul mamei doar pentru a valida interventia constand in prelevarea cusătura penisului grefe de piele de la un copil cusătura penisului varsta de 15 ani. Codul de la Nurnberg nu mentioneaza statutul de copil dar sugereaza faptul ca ei ar trebui exclusi ca si subiecti pentru ca minorii nu au capacitatea legala de a consimti, de asemenea Declaratia de la Helsinki permite studii nonterapeutice pe copii avand consimtamantul protectorului legal, iar reglementarile curente din U.

Regents of University of California a ridicat pentru prima data o intrebare explicita daca parintii ar trebui sa accepte participarea copiilor lor la experimente nonterapeutice de cercetare.

cusătura penisului care penisuri preferă femeile

Probleme similare s-au pus cand medicii au cautat sa utilizeze incompetenta legala a unei persoane in scopul donarii de organ rinichi pentru o ruda. In acest caz legea a cerut demonstrarea avantajelor pe care le capata donatorul.

Pescinski; In re Richardson.

Circumcizia – adevarurile pe care trebuie sa le stiti – | BotusanAlexandru's Blog

In alte cazuri privind donorii incompetenti erau implicati adolescenti inteligenti sau adulti retardati principiul general al legitimitatii consimtamantului dat de catre proxy pare aplicabil la copii in general si un singur caz a implicat un donor de 17 ani comform-Hart v.

Problema cusătura penisului este complexa cand sunt implicati copii. Presupunerea ca parintii pot da fara constrangere un consimtamant informat in numele copilului se bazeaza cel putin pe supozitia ca ei sunt apti. Exista dovezi ca adultii educati si competenti in mod frecvent nu sunt informati adecvat pentru a da un consimtamant pe masura, astfel ca abilitatea lor de a vorbi pentru altii poate fi pusa la indoiala.

Barierele ar putea sa nu fie o lipsa de intelegere sau motivatie din partea pacientului sau a medicului cu atat mai mult cu cat forte complexe precum anxietatea bolii, ambianta inconjuratoare a spitalului si o tenta de venerare, incredere si dependenta de medic ceea ce ar duce la acceptarea participarii la un ritual in care putini sunt informati in acest sens comform prof.

La aceste bariere ale consimtamantului informat se adauga aspecte diverse ale relatiei parinte?

Creste glandului penisului

Intelegerea vulnerabilitatii unui copil ar putea evoca anxietate excesiva cu ingreunarea deciziei. Parintele ar putea actiona inconstient ostil dorintelor copilului mai ales daca acesta este retardat sau malformat. Ar putea sa doreasca sa rasplateasca medicul pentru serviciul anterior oferindu-si copilul cusătura penisului sacrificiu. Cusătura penisului general cosimtamantul dat de proxy se bazeaza pe credinta ca o cusătura penisului ar putea consimti la efectuarea unui act neterapeutic asupra altei persoane comform-Ramsey,; presupunerea ca adultii pot in mod corect evalua ce e in interesul cel mai bun al copilului si increderea ca ei sunt capabili a actiona in consecinta.

Observatia ca adultii nu pot identifica intotdeauna sau actiona in interesul cel mai bun al copilului submineaza aceste presupuneri. Doua justificari comune ale consimtamantului apartinatorilor sunt valabile in cazul substituirii judecatii, una cusătura penisului sugereaza ca deciziile sunt bazate pe supozitia a ceea ce o persoana ar dori sa faca daca ar fi competent si una etica ca un copil poate fi oferit ca voluntar pe baza a ce ar trebui sa faca.

Pe masura ce copilul creste maturitatea intelectuala si emotionala cusătura penisului permit sa participe la decizii.

Multi copii pot si ar trebui inclusi in discutiile ce se poarta in scopul participarii lor la studii chiar daca sunt incompetenti din punct de vedere legal; multi adulti sunt incapabili a participa semnificativ.

Ideal, deciziile ar trebui bazate pe luarea in consideratie a tuturor factorilor in fiecare caz, incluzand probabilitatea disconfortului, riscului si capacitatii intelectuale si emotionale de a consimti a fiecarui copil. De asemenea se va tine cont ca valorile morale ale copilului difera de cusătura penisului ale adultului si ceea ce pare banal pentru adult punctii venoase repetate , ar putea fi traumatizant pentru un copil. Cererea consimtamantului fata cu erectie proasta ca: protectie impotriva riscurilor inacceptabile si respect pentru autonomia fiecarui individ, lucru imposibil de realizat in cazul copiilor mici.

Valoarea legala a consimtamantului informat al parintilor Medicii care isi asuma raspunderea pentru circumcizia copilului de sex masculin sunt pasibili de pedeapsa pe motiv de neglijenta, chiar daca interventia s-a executat corect si nu au intervenit complicatii.

Ei pot fi de asemenea acuzati de atac la persoana. In ambele cazuri, etic si legal, un medic are obligatia primara de a ingriji pacientul. Aceasta obligatie cere medicului sa plaseze pacientul pe primul loc si sa nu-i faca rau. Justificarea obisnuita cusătura penisului ca interventia e necesara in scop terapeutic. In general parintii nu pot autoriza interventiile non-terapeutice precum circumcizia in numele copiilor lor. Un adult competent poate consimti la un act nonterapeutic pentru el insusi dar asta nu inseamna ca poate consimti in numele fiului sau.

In cele mai multe jurisdictii exista o limita imprecisa intre varsta la care un copil poate consimti la propriul tratament si varsta la care consimtamantul parental trebuie luat in consideratie. Cei mai multi eticieni cusătura penisului ca un copil trebuie inclus atat cat e posibil in procesul de luare a deciziei, dar pentru copiii de mai putin de 16 ani parintii trebuie sa-si dea consimtamantul începutul unei erecții la bărbați medical.

Bazele pentru dreptul parintilor de a cusătura penisului tratamentul pentru copii se afla in intuitia ca parintii sunt cusătura penisului ai copiilor. Acest lucru e privit ca un dat natural al parintilor si e recunoscut universal in codurile legale. Este de la sine inteles ca un parinte ingrijeste copilul si-l creste pana la un punct de unde acesta e capabil sa ia propriile decizii.

Totusi, in anumite situatii, aceasta presupunere nu poate fi sustinuta ex. Legea si circumcizia religioasa Atacul la integritatea copiilor de sex masculin este pedepsita de actualul Cod Penal Canadian dar probabil ca aceasta nu e cea mai etica si nici cea mai efectiva cale de a aborda o situatie ce are traditie si semnificatie culturala si religioasa.

In particular, putem incepe de la baza respectului profund pentru credinta religioasa si sa cerem o justificare puternica pentru orice interferenta cu exprimarea acestei credinte. Pentru a avea o justificare etica si legala pentru practicarea circumciziei trebuie sa existe intentia terapeutica, altfel sanctionarea va fi conforma cu hotararea luata in justitie.

De altfel Societatea Canadiana de Pediatrie a recunoscut ca circumcizia de rutina a copilului de sex masculin nu e terapeutic necesara. Parintii nu pot da consimtamant informat copiilor lor pentru operatii ce implica mai mult decat un rau banal.

De ce se realizează Circumcizia la băieți poate fi efectuată pentru: motive medicale — de exemplu, ca tratament de ultimă soluție pentru afecțiuni cum ar fi un prepuț strâns fimoză sau infecția recurentă a prepuțului și a capului penisului balanită motive religioase sau culturale — este o practică comună în comunitățile evreiești și islamice și este practicată și de multe comunități africane; cele mai multe circumcizii culturale sunt efectuate la băieții tineri Informațiile din această pagină se concentrează pe circumcizia la băieți efectuată din motive medicale.

Interventia are efecte grave incluzand pierderea ireversibila a sanatatii, a tesutului bine inervat, riscurile procedurii in sine si durerea implicata de aceasta. Respectul pentru drepturile copilului cere cusătura penisului noi sa avem o justificare substantiala pentru ai supune vreunui risc chirurgical care sa le provoace durere sau sa le altereze lor integritatea corporala si sa le ofere lor un efecte benefic terapeutic.

De altfel cateva drepturi ale omului interzic tacit circumcizia fortuita a copiilor. Circumcizia non-teraputica a minorului ce nu poate consimti capata semnificatia abuzului psihic si sexual si in plus nimic din Drepturile omului sau vreo lege locala nu justifica discriminarea prohibita a mutilarii genitale feminine. Nicaieri drepturile omului nu sunt amenintate cand intentia e de a face bine. Acest lucru e adevarat daca ne gandim ca in dorinta de a face bine devenim insensibili la faptul ca pentru a obtine binele trebuie sa facem si rau?

Margaret Somerville. Bibliografie [1] Campbell A. Journal of Law and Medicine, Februaryvol. Resurse Internet.